Minden ami pizza!
Nem kell ürügy egy baráti összejövetelhez, de ha már meg kell adni az irányt, a pizzapartira mindenki vevő. Meglepetésbuli, hirtelen ötlet, vagy tervezett összejövetel. A pizza mindig jó ötlet. De mi kell egy jó pizzához?
Kéne valami gyorsan összedobható pizzatészta, amivel aztán könnyű boldogulni, vagy a bevált pizzafutár telefonszáma. Esetleg az SOS rendelés lehetősége.
Néhány bulis pizzavágó.
Eldobható, lebomló papírtányér, hogy ne kelljen mosogatni, de a környezetet se szennyezzük.
Valami klassz pohár.
Egy italadagoló amiben már készül is a bólé.
Megfelelő hangulatvilágítás amit mécsesekkel, fényfüzérekkel pillanatok alatt megcsinálhatsz!
Egy kis nassolni való, vagy kínáló falatka, amiket maguknak szurkálhatnak.
Hajrá! Jöhettek! Induljon a parti!
Szereted magad elkészíteni a pizzát és nem családi pizzát rendelni? Íme egy kis segítség. Eredeti olasz pizzatészta recept hogy biztosan sikeres legyen a buli:
Pizzatészta recept hozzávalók:
- 300 ml víz
- 3 evőkanál olaj (ha lehet olíva)
- 500 g liszt
- 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Futtasd fel az élesztőt egy kis cukorral és olívaolajjal.
A lisztet és a sót keverd össze egy edényben (a lisztet érdemes átszitálni, így könnyebb lesz a tészta). Kicsit nyomd be a keverék közepét, hogy majd oda önthesd az élesztős masszát. Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és keverd össze.
Jöhet a dagasztás! Az egész masszát gyúrd, dagaszd addig amíg teljesen sima nem lesz és egy szép nagy gombócot nem kapsz.
Egy másik tálat kenj át olajjal és abba tedd a tésztát. A tésztát is kend be olajjal, fedd le egy konyharuhával és hagyd kelni egy órán át! Ha a kelesztés alatt levegőbuborékok keletkeztek benne, gyúrd át mégegyszer!
Jöhet a formázás! Belenyújthatod egy nagyobb tepsibe, de akár gombocókra is szétválaszthatod, ha több kisebb pizzát szeretnél készíteni. A feltéteket teheted vegyesen is, vagy csíkonként a tepsiben.
#pizzaparti #pizzavágó #pizzatészta #italadagoló #csaposüveg #fényfüzér
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: