7+1 fantasztikus pezsgőkoktél és bólé szilveszteri partira

Bólé vagy pezsgő?

Mit igyunk szilveszterkor? Hogy mik a kötelező ételek újév napján, korábbi blogunkban már megírtuk. Most olyan italokat szedtünk csokorba, amikkel biztosan feldobod a parti hangulatát.

Ha szilveszter, akkor pezsgő! De ne legyen már olyan snassz, hogy csak egyszerűen kitöltjük az üvegből. Kell egy kis körítés amivel még a pezsgőt is izgalmasabbá tehetjük! Néhány vicces kiegészítővel pedig könnyedén egyedivé varázsolhatjuk a dekorációt!

Jégkocka szedő kesztyű

Mit kell tudni a pezsgőről?

A pezsgő elegáns, a jólét és gazdagság jelképe, ezért illik minden ünnep hangulatához, és nem utolsó sorban dekoratívabbá teszi a partikat. A pezsgő könnyű, zamatos, szénsavassága miatt gyorsan a fejünkbe száll, de szerencsére gyorsan ki is megy. Nem véletlen, hogy behűtve tálalják! Minél hidegebb, annál kevésbé habzik.

Az igazi pezsgő a Champagne, vagy más néven francia pezsgő. Ez a nedű kizárólag Champagne környékén készül egy különleges technológiával. De kiválóak az itthon készült pezsgők, és habzóborok is.

Pezsgő koktélok

Szilveszterkor koccintsatok különleges pezsgő koktélokkal! A koktélok elkészítése egyszerű, de nagyon fontos, hogy a pezsgőt, vagy habzóbort felhasználás előtt jó alaposan be kell hűteni. Íme néhány egyszerű recept, amivel biztosan aratni fogsz!:

  1. Kir Royal (A Lilapapagáj kedvence)

Hozzávalók 1 pohárhoz:

9 cl száraz pezsgő

1 cl Creme de Cassis (fekete ribizli likőr)

Elkészítés: Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. 

  1. Margaret Rose

Hozzávalók 1 pohárhoz:

2 cl Campari

1 cl Cinzano Dry

száraz pezsgő

Elkészítés: A Camparit és a száraz vermutot hosszú pezsgős kehelybe öntjük, s feltöltjük a jól behűtött pezsgővel.

 

  1. Classic (kesernyés ital)

Hozzávalók 1 pohárhoz:

1 db kockacukor

1-2 csepp Angostura bitters

2,5cl brandy

10 cl száraz pezsgő

Elkészítés: A kockacukrot tegyük a pezsgőspohárba, és cseppentsük rá az Angostura bitterst. Hagyjuk picit állni és néhány perc múlva öntsünk rá a brandy-t és a pezsgőt.

  1. Francia koktél

Hozzávalók 1 pohárhoz:

tört jég

2,5 cl gin

fél citrom kicsavart leve

1 tk cukrot

száraz pezsgő

Elkészítés: Egy kehelypoharat töltsünk meg 6-8 tört jéggel, adjunk hozzá a gint, a citromlevet, és a cukrot majd öntsük fel pezsgővel

  1. Champoo

Hozzávalók 1 pohárhoz:

0,5 cl Amaretto

2-3 csepp citromlé

9,5 cl száraz pezsgő

Elkészítés: A pezsgőt töltsük pohárba, adjuk hozzá az Amarettot, és a citromlevet

  1. Bucks fizz

Hozzávalók 1 pohárhoz:

5 cl narancslé

5 cl pezsgő

Elkészítés: Keverjünk el friss narancslevet a pezsgővel és kész. Ha vérnarancsot használunk, édes pezsgőt válasszunk!

  1. Aperol spitz (az év slágere)

Hozzávalók 1 pohárhoz:

15 cl prosecco (vagy fehérbor)

10 cl Aperol

5 cl szóda

Elkészítés: Töltsük egy pohárba a szódát és a proceccot, azután lassan folyassuk rá az Aperolt.

A Bólé

Tradicionális ital a pezsgő mellett szilveszterkor a bólé. Nem kell hozzá semmi extra, egyszerűen a  mikulásra, karácsonyra bespájzolt gyümölcsöket, mireliteket, és néhány a bárszekrényben előforduló erősebb italt tudjuk hozzá felhasználni.

italadagoló

Tippünk a mediterrán bólé:

Hozzávalók:

Elkészítés: a narancsot, vérnarancsot, citromot, mandarint az almával és az őszibarackkal együtt apró darabokra vágjuk, a meggyet lecsöpögtetjük. A lé nélküli meggyhez hozzáadjuk a cukrot, a pálinkát és a rumot, alaposan összekeverjük. Azután összeforgatjuk a többi gyümölccsel, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a fehérborral. Vigyázat! A gyümölcsök fogyasztása is kábulatot okoz, igencsak megnövekszik az alkoholtartalmuk.

      

#pezsgőkoktél #bólé

Lilapapagaj.hu

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »