Lilapapagáj

Hogyan csinálj pizzapartit?

Minden ami pizza!

Nem kell ürügy egy baráti összejövetelhez, de ha már meg kell adni az irányt, a pizzapartira mindenki vevő. Meglepetésbuli, hirtelen ötlet, vagy tervezett összejövetel. A pizza mindig jó ötlet. De mi kell egy jó pizzához?

Kéne valami gyorsan összedobható pizzatészta, amivel aztán könnyű boldogulni, vagy a bevált pizzafutár telefonszáma. Esetleg az SOS rendelés lehetősége.

Néhány bulis pizzavágó.

Pizzaszeletelő bicikliző majom

Pizzaszeletelő bicikliző majom

Motoros pizzaszeletelő

Motoros pizzaszeletelő

   fehér pizzavágó motor

 

Eldobható, lebomló papírtányér, hogy ne kelljen mosogatni, de a környezetet se szennyezzük.

Valami klassz pohár.

szívószálas bögre

Egy italadagoló amiben már készül is a bólé.

Italadagoló csapos üveg

Megfelelő hangulatvilágítás amit mécsesekkel, fényfüzérekkel pillanatok alatt megcsinálhatsz!

hangulatvilágítás fényfüzérekkel

Egy kis nassolni való, vagy kínáló falatka, amiket maguknak szurkálhatnak.

Falatka felszúró falatka felszúró virágVirágcserép falatka felszúró fogpiszkáló helyett.   Sirály falatka felszúró

Hajrá! Jöhettek! Induljon a parti!

 

Szereted magad elkészíteni a pizzát és nem családi pizzát rendelni? Íme egy kis segítség. Eredeti olasz pizzatészta recept hogy biztosan sikeres legyen a buli:

Pizzatészta recept hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 3 evőkanál olaj (ha lehet olíva)
  • 500 g liszt
  • 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Futtasd fel az élesztőt egy kis cukorral és olívaolajjal.

A lisztet és a sót keverd össze egy edényben (a lisztet érdemes átszitálni, így könnyebb lesz a tészta). Kicsit nyomd be a keverék közepét, hogy majd oda önthesd az élesztős masszát. Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és keverd össze.

Jöhet a dagasztás! Az egész masszát gyúrd, dagaszd addig amíg teljesen sima nem lesz és egy szép nagy gombócot nem kapsz. 

Egy másik tálat kenj át olajjal és abba tedd a tésztát. A tésztát is kend be olajjal, fedd le egy konyharuhával és hagyd kelni egy órán át! Ha a kelesztés alatt levegőbuborékok keletkeztek benne, gyúrd át mégegyszer!

Jöhet a formázás! Belenyújthatod egy nagyobb tepsibe, de akár gombocókra is szétválaszthatod, ha több kisebb pizzát szeretnél készíteni. A feltéteket teheted vegyesen is, vagy csíkonként a tepsiben.

#pizzaparti #pizzavágó #pizzatészta #italadagoló #csaposüveg #fényfüzér

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!