Lilapapagáj

Hogyan csempésszünk gyümölcsöt a gyerek étrendjébe?

Egyszerű és gyors fánk gyümölccsel

Másoknak is problémát okoz, hogy gyümölcsöt etessen a gyerekkel, vagy ez csak nálam ilyen hatalmas probléma?

Rendszerint az első reakciója a srácaimnak mindenre a “NEM”. Kicsit unom már, hogy leleményes anyukának kell lenni, ha el akarok érni náluk valamit. Jobban lefáraszt, hogy az ő fejükkel gondolkozzak, vagy azon agyaljak, hogy hogyan tudom elérni a számomra kedvező reakciót, mintha egész nap futnék. Pedig egész nap futok. Utánuk…

Próbáltam már szépen elmagyarázva, rávezetve a dolgokra, vagy őszintén tárgyilagosan, abban bízva, hogy az ésszerűség meggyőző, de hiába. Legtöbbször a fordított filozófia válik be, vagy ha nem adok esélyt arra, hogy nemmel válaszoljanak. Ilyenkor csak az segít, ha adok két választási lehetőséget és persze mindkettőnek az az eredménye amit szeretnék.

Vegyünk egy példát: -Kincsem! Elmész egyedül aludni, vagy anya vigyen el?

Na erre nem lehet azt válaszolni, hogy “nem”.

De persze előfordul, hogy így is megkapom. 🙂

Na így van ez az evéssel is. A gyümölcs (ha csak nem alma) tabu. Minden gyümölcs a “nem szeretem” kategóriába tartozik, függetlenül attól, hogy kóstolta-e már valaha vagy nem.

A fánk viszont egy finom édes nyalánkság. Kicsit félve próbáltam ki a lenti receptet, de nekem nagyon bevált. Azóta már vendég gyerekeken teszteltem és láss csodát, a dolog működik. 🙂

A titok csupán annyi, hogy a fánktésztába való joghurtot gyümölcsjoghurttal helyettesítem. Ha igazán jót akarunk sima natúr joghurtba botmixerrel keverjünk gyümölcsöt. Ugyanaz a cél, de talán picit egészségesebb.

A titkos recept pedig a következő (kezdheted ezzel az adaggal, ha bevált jöhet a duplája):

Hozzávalók kb 10 mini fánk elkészítéséhez:

2 dl gyümölcsösjoghurt , vagy natúr joghurt összeturmixolt gyümölccsel

1 tojás

1 evőkanál porcukor (lehet eritrit is, nekem bevált)

1 csipet só

1 evőkanál olaj

1 csapott tk sütőpor

15 dkg liszt

Elkészítés:

A folyékony és a por hozzávalókat külön-külön keverd össze, majd a porokat add a folyadékkeverékhez. Egy edényben forrósíts olajat és egy evőkanállal szaggasd bele a fánkocskák tésztáját.

Nagyon hamar megkel a forró olajban és egy puffancs lesz. Fordítsd meg, hogy a másik oldala is szép legyen! Vigyázz vele, nagyon hamar kisül!

Végül egy papírtörlőn lecsepegtetem. Lekvárral tálalva is nagyon fini. Én szilvalekvárt ettem hozzá, és meggyes joghurtból csináltam, de azóta már kipróbáltam barackos változatban is.

Az eredmény varázslatos lett. A fánkok mindegy szálig elfogytak, és még az is kiderült, hogy ezt igenis SZERETIK a srácok. Remélem másnak is beválik. 🙂

Lilapapagáj

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!